48 Ωρες στη Φιλοσοφική!

Posted: Οκτώβριος 14, 2010 in Καλειδο εκδηλώσεις

48ωρο Οικολογικό Φεστιβάλ Καλειδοσκοπίου

19 & 26 Οκτωβρίου, Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ

«Οικο-λογικεύσου!»

Για έκτη χρονιά, το μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό περιοδικό «Καλειδοσκόπιο» προσκαλεί φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και καθηγητές στο ετήσιο Φεστιβάλ του! Φέτος, για πρώτη φορά, το «Καλειδοσκόπιο» κινείται σε οικολογικά πλαίσια και γιορτάζει το περιβάλλον για 48 ώρες στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Προβολές, συναυλίες, συζητήσεις, πρωτότυπα παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πολλά σας περιμένουν για δύο μέρες στο μεγάλο αμφιθέατρο Aula της Φιλοσοφικής, την Τρίτη 19 Οκτώβρη και την Τρίτη 26 Οκτώβρη! ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

1η μέρα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου

11:00   Ομιλία «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρής κλίμακας»

Από τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων

Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Παναγιώτη Κοτσαμπόπουλο και Κώστα Λατούφη.

Τα θέματα που θα αναλυθούν:

α) μικρές ανεμογεννήτριες και γενικότερα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρής κλίμακας, κατασκευή μικρής ανεμογεννήτριας στο πλαίσιο διπλωματικών εργασιών στο ΕΜΠ, έρευνα σε αυτή την κατεύθυνση στο ΕΜΠ.
β) η κλιματική αλλαγή, ο τρόπος προσέγγισης του ζητήματος από τις εταιρείες, το εμπόριο ρύπων, οι τεχνολογικές λύσεις που προτείνονται. Κατά πόσο η αγορά και οι  αμιγώς τεχνολογικές λύσεις απαντούν πραγματικά στο πρόβλημα. Η ανάγκη για διερεύνυση κοινωνικά δίκαιων λύσεων.

12:00   Προβολή ταινίας «Earth»

Με την υπογραφή της Disneynature. Από τον βραβευμένο Άγγλο παραγωγό και σκηνοθέτη Άλαστερ Φόδεργκιλ, δημιουργό των σειρών «Planet Earth» και «The Blue Planet» . Tο ντοκιμαντέρ «Earth», μας ξεναγεί σε μια άγνωστη πλευρά του πλανήτη μας. Προλογίζει η Κινηματογραφική Ομάδα του Καλειδοσκοπίου.

13:30   Επιτραπέζια Γιγάντια «Πράσινη Μονόπολη»

Αληθινοί παίκτες – πιόνα, ένα ζάρι τεραστίων διαστάσεων και ένας παρουσιαστής αποτελούν το πραγματικά καινοτόμο παιχνίδι φτιαγμένο από τα μέλη του Καλειδοσκοπίου. Κερδισμένος του παιχνιδιού θα είναι αυτός που θα ανακυκλώσει τα περισσότερα αντικείμενα και θα αναδασώσει τις περισσότερες περιοχές, ενώ για κάθε πιθανή μόλυνση η φυλακή περιμένει…

15:00   Μεγάλη Συναυλία Raintear, Rosebleed, Ρόδες live & Moriginal champsystem

Για το κλείσιμο της πρώτης μέρας μια μεγάλη συναυλία περιμένει όλους τους παρευρισκομένους. Οι Raintear μας συστήνουν τον πρώτο τους δίσκο για να δώσουν την σκυτάλη στους νεανικούς Rosebleed. Την συναυλία απογειώνει ο Νικήτας Κλιντ με τις Ρόδες αλλά και τους Moriginal Champsystem…

2η μέρα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου

11:00  Επιτραπέζια Γιγάντια «Πράσινη Μονόπολη»

12:00 Ομιλία «Δόμηση με χώμα. Βήματα προς την αυτάρκεια με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα»

Από τις ομάδες:

– Σαλιγκάρι (Oμάδα που «δημιουργεί από χώμα». Έχει στόχο να αφήσει λιγότερα ίχνη στη γη, να μην επιβαρύνει άλλο τη φύση. Η δράση της ανοίγει δρόμους στη συλλογική αυτάρκεια. «Είναι γοητεία η δημιουργική κατασκευή με τα ίδια μας τα χέρια».)

– Αρχιτεκτονική χωρίς Σύνορα (Αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει αρχιτεκτονικό έργο από το  επίπεδο μελέτης μέχρι την υλοποίηση, σε πληγέντες πληθυσμούς με στόχο να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της φύσης.)

– Μηχανικοί της γης (Αποτελεί ένα κίνημα πολιτών που έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της τεχνικής γνώσης και της τεχνολογίας, ώστε να εξυπηρετεί πραγματικά τον άνθρωπο χωρίς κανενός είδους διακρίσεις. Ενδιαφέρεται για περιοχές της γης που μαστίζονται από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απαιτούν άμεσα κατασκευή ή βελτίωση απαραίτητων υποδομών.)

13:00 Εργαστήρι «Δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και ανακατασκευή υλικών και αντικειμένων»

Τσίγκινα κουτάκια, πλαστικά ποτήρια, παλιές συσκευές και πολλά άλλα αποκτούν νέα μορφή και χρήση υπό την καθοδήγηση του Φίλιππου Βασιλείου, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών και του Γιάννη Μουργή φοιτητή της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και διαχειριστή του post-use.blogspot.com.

14:00   Προβολή ντοκυμαντέρ του Εξάντα «Όταν βυθίζεται ο κόσμος»

H πολυβραβευμένη ομάδα του Εξάντα παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ «Όταν βυθίζεται ο κόσμος», σχετικά με το Μπαγκλαντές που θεωρείται το σημείο 0 της κλιματικής αλλαγής και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν γίνει περιβαλλοντικοί πρόσφυγες.

16:00  Θεατρική παράσταση «Μονόπρακτα σε επτά πράξεις» από τη θεατρική ομάδα «Σημεία και θέατρα».

Η φοιτητική θεατρική ομάδα «Σημεία και Θέατρα» παρουσιάζει μονόπρακτα των Χάρολντ Πίντερ, Γούντυ Άλλεν, Ζαν Πολ Σαρτρ, Σάμουελ Μπέκετ και Ζαν Κοκτώ και μας παρασύρει σε ένα θεατρικό πανηγύρι που κλείνει το φετινό φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το Οικολογικό Φεστιβάλ: Έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας, καλλιτεχνικό παζάρι όλα με θέμα τους το περιβάλλον.

Χορηγός Επικοινωνίας: radiobubble.gr

INFO:

Ένωση Φοιτητών, Σπουδαστών και Νέων Επιστημόνων «Το Καλειδοσκόπιο»

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,

Τηλ: 210 7277828

Φαξ: 210 7248979

e-mail: tokaleidoskopio@yahoo.gr

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η basile λέει:

  και γυμνή μαγειρική θα χει, και γυμνό τραγούδι θα ΄χει, ό,τι θέλει η ανδριάνα θα ‘χει…

 2. Ο/Η fot λέει:

  Απάντηση: Θα μαγειρεύουμε γυμνοί λαγό στιφάδο,το τόστ είναι πολύ φτηνιάρικο για τους καλειδοσκόπους. Μετά θα βάλουμε όλοι από δύο σουτιέν, ένα πάνω ένα κάτω μην μας πούν και πρόστυχους. Και όσο για το ερωτικό σόου, τα λόγια είναι περιττά.
  Υγ1. Περίεργα βίτσια ρε παιδί μου…
  Υγ2 Ευχαριστώ για την de aggostini πάντα με σκέφτεσαι..! αχ συγκινούμαι θα το θυμάμαι για πάντα.
  Υγ3 Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά; (άσχετο για να μην ξεχνιόμαστε) Ρε πές μου ότι είδες μέηλ αμολοχίτη έχει ενα δυο σημεία… χαχαχα

 3. Ο/Η Ανδριάνα λέει:

  Κοίτα και την μονόπολη να χάσεις όλο και κάποιο παιχνίδι της De arrostini θα σου βρούμε να παίξεις.

  Ερώτηση: Στην παράσταση θα μαγειρεύετε γυμνοί τοστ όπως κάνει ένας γνωστός μου? Γιατί αν το κάνετε αυτό, θα σας παρακαλούσα μετά να φορέσετε όλοι οι μαντραχαλάδες από ένα σουτιέν (Τα Τριούμφ, όχι της πλάκας), όπως κάνει ένας άλλος μου γνωστός και ύστερα κάντε και κανά παράλληλο ερωτικό σόου σαν μια άλλη γνωστή που μου ρθε τώρα πρόχειρα… Και τώρα που το σκέφτομαι, τι κόσμο συναναστρέφομαι?????

 4. Ο/Η fot λέει:

  Έτσι ρε Βασίλη πες τα! Αστους να σνομπάρουν. Ρε αύριο παίζει να χω εργαστήριο το πρωί, ελπίζω να μην χάσω τη θρυλική μονόπολη..!

 5. Ο/Η manolis λέει:

  Καλά τι έγινε; Αναβίωσε το blog του περιοδικού;

 6. Ο/Η basile λέει:

  ela, paidia na sovareutoume…ligotero apo 24 wres menoun gia to megalo mas festival kai i andrenalini sto foul….eimai sigouros pantws edmon kai nadia oti i parastasi mas tha exei tin megaliteri proseleusi ,opws sumvainei panta…..gia thumitheite perusi……

 7. Ο/Η basile λέει:

  kai psinei tost gumnos!!! poios na nai……?

 8. Ο/Η Dora λέει:

  ligo arga to eida alla… pame gera guys!!! avriooooooooo :D:D:D:D

 9. Ο/Η fot λέει:

  xaxaxaxa ontws. kai foraei katourimenes podies!

 10. Ο/Η edmon λέει:

  Πω, πω… Τί μας βρήκε γαμώτο… Πάλι τα ίδια…
  Εν τω μεταξύ, έχουν έναν ηθοποιό που έχω μάθει πως όταν εκνευρίζεται σπαει ποτήρια… Χριστός και Παναγία ρε παιδιά!

 11. Ο/Η Θοδωρής λέει:

  Παίδες ακυρώθηκαν οι Raintear, μετά από αίτημα λαού και του After Dark, την Τρίτη 26 Οκτώβρη στο μαγαζί θα εμφανιστούν για παράσταση οι «Σημεία και Θέατρα».

 12. Ο/Η edmon λέει:

  Εγώ λέω να φύγουμε πιο νωρίς και να πάμε κατευθείαν after dark. Χέσε το θεατρικό. Η κουλτούρα μας μάρανε…

 13. Ο/Η fot λέει:

  θα απαντησουμε στο σανιδι. Και μια ενημέρωση για το κοινό μας, θα μπορέσετε να μας απολαύσετε εκτός από τη φιλοσοφική, σε λίγες μέρες και στην Επίδαυρο, στη Νάπολη και στη Μόσχα. Μην ξεχάσετε το παλτό σας, κάνει κρύο εκεί πάνω. Φώτης ή asdfasdfasdf ή asdfajglnmhjkl ή lmlkbsdjlgh ή asmboopgdnh

 14. Ο/Η nadia λέει:

  Πωωω ναι ρε συ. Πρεζωμένοι θα φύγουμε απ’ το Φεστιβάλ. Άκουσα βέβαια ότι την ίδια μέρα (26/10) παίζουν οι Raintear στο After Dark. Οπότε πάμε μετά εκεί να χτυπηθούμε.

  p.s. Ένα τερααααάστιο ευχαριστώ στον Παύλο που είχε έτοιμη αφίσα μέσα σε 2 μέρες!!!!!

 15. Ο/Η edmon λέει:

  Αυτά είναι…
  Αυτό το θεατρικό να μην είχε μόνο, τέλειο θα ήταν το πρόγραμμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s