Δελτίο Τύπου εκδήλωσης «Μάθε Τέχνη κι άστηνε»

Posted: Ιανουαρίου 8, 2013 in Διαγωνισμός φωτογραφίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ στο taf - Ιανουάριος 2013, Καλειδο εκδηλώσεις

σσσσσ

 

 

ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ»/ 17-19.1.13

 

Το metamatic:taf φιλοξενεί με χαρά το τριήμερο φεστιβάλ του φοιτητικού περιοδικού «Το Καλειδοσκόπιο» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2013.

 

«Εμείς στο Καλειδοσκόπιο μάθαμε τέχνη και την αφήσαμε στις σελίδες του περιοδικού, σε θέατρα κι εκθέσεις, στους δρόμους της πόλης και για λίγες μέρες στους χώρους του metamatic:taf».

 

Το Καλειδοσκόπιο, το πρώτο free press περιοδικό της Αθήνας, προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής δραστηριοποίησης. Με κεντρικό  πρόταγμα τον επαναπροσδιορισμό του όρου «Άνθρωπος», αναζητά την κοινή έμπνευση, την κοινή χάραξη πορείας διαμέσου του πολιτισμού, του λόγου, της υγιούς συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Συνοδεύουμε την έκδοση του πρώτου μας τεύχους για το 2013 με μια γιορτή πολιτισμού: νέοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές, νέες δημιουργίες, εμπνεύσεις και ιδέες, εκφράζονται σε ένα μίνι φεστιβάλ που καλύπτει ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων του περιοδικού με θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, ζωγραφική, φωτογραφία και κινηματογράφο. Η καλλιτεχνική μας δραστηριότητα πηγάζει από το προσωπικό μεράκι του καθενός, και δεν περιορίζεται στο εμπορικό κύκλωμα. Αντίθετα, απλώνεται στο άπειρο του αυθεντικού, του δημιουργικού και εμπνευσμένου τρόπου έκφρασης.

Το φεστιβάλ στηρίζεται και από την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, σε μια δυναμική συνένωση διαφορετικών προσπαθειών με έναν κοινό σκοπό: την ανάδειξη του πνεύματος και του πολιτισμού. Καθένας μπορεί να ανταλλάσσει το βιβλίο του όποτε το θελήσει, χωρίς χρηματικό αντίτιμο ή συνδρομή.

Το φεστιβαλ περιλαμβάνει:

έκθεση φωτογραφίας υπό τη θεματική «Εναλλακτικές πραγματικότητες»/ έκθεση ζωγραφικής / Ανταλλακτική βιβλιοθήκη / προβολές ταινιών μικρού μήκους από νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΘεσσαλονίκηςTiSFF/ αφήγηση κλασικών παραμυθιών από μέλη του περιοδικού / θεατρική παράσταση – συρραφή επιλεγμένων έργων Θεάτρου του παραλόγου που θα ερμηνεύσουν νέοι ηθοποιοί και φοιτητές / συναυλία από ανεξάρτητη νεανική μπάντα σε ρυθμούς ανανέωσης και προοπτικής

Για τις εικαστικές εκθέσεις (φωτογραφία, ζωγραφική) και για τις προβολές ταινιών μικρού μήκους, το «Καλειδοσκόπιο» διοργανώνει Άνοιχτό Κάλεσμα σε νέους δημιουργούς και δημιουργίες. Περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνος Εικαστικών, Γιώργος Παπαματθαιάκης (georgepapam@hotmail.com) και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Φώτης Ηλιόπουλος (foteliop@yahoo.gr)

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικότερα:

17/1: 19.00   Ανάγνωση κλασικών παραμυθιών

20.00 Θεατρική παράσταση και συζήτηση πάνω στο Θέατρο του παραλόγου. Παρουσιάζονται κείμενα μεγάλων εκπροσώπων του είδους.

21.30    Συναυλία από το καταξιωμένο σε Ελλάδα και Αγγλία συγκρότημα, the7frogs

17 – 19/1:       Έκθέση φωτογραφίας υπό τη θεματική «Εναλλακτικές πραγματικότητες»

Έκθεση ζωγραφικής

Προβολές ταινιών μικρού μήκους από νέους και ξένους δημιουργούς, σε συνεργασία και με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (TiSFF)

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

                       

Είσοδος ελεύθερη (με προαιρετική οικονομική ενίσχυση για τους σκοπούς του περιοδικού)

 

Έναρξη: Πέμπτη 17.1.12, 19.00

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s